Pakar Vitamin Sihat

Social Icons

nnnn

Featured Posts

OSTEMATRIX PENYELAMAT

AKU TIDAK SAKIT LAGI...!!!!! SYUKUR AKU BOLEH KEMBALI AKTIF...Assalamualaikum Saya mendoakan kepada yang sudi singgah ke blog saya di beri allah kesejahteraan dimudahkan urusan dan dibanyakan rezeki dunia dan akhirat. Saya ingin kongsi pengalaman saya dengan produk shaklee ni... Saya telah lama

Vivix - Si Tonik Ajaib

Vivix tidak dikenali dengan nama jolokan Si Tonik Ajaib kalau ia bukan benar-benar menghairankan ramai pengamal perubatan.

Bisnes dengan RM75? Ada ke?

Anda tidak perlu mempunyai rumah kedai yang sewanya RM2000 sebulan untuk berniaga. Tidak perlu meminjam bank untuk mencari modal. Cukuplah dengan RM65 dan kehendak hati yang tinggi. Insya-Allah pasti berjaya. Saya akan tunjukkan caranya.

BESTNYA JADI AHLI SHAKLEE..??

Assalamualaikum, 

Kak wafa sentiasa mendoakan kesejahteraan buat semua pembaca blog wafaisma.com.
Apa khabar semua?

Harap-harap semua berbahagia bersama keluarga tersayang dan apa jua yang anda lakukan mendapat kerahmatan dari Allah S.W.T.

Untuk memudahkan anda faham macammana untuk menjadi AHLI SHAKLEE, kak wafa nak kongsikan dengan anda disini, juga  kelebihan menjadi AHLI SHAKLEE BERDAFTAR.
Sebelum tu mai kita berkenalan dengan PRODUK SHAKLEE dulu lah.

PELBAGAI PRODUK SHAKLEE UNTUK SEISI KELUARGA.

Ada produk  supplemen untuk wanita mengandung dan menyusu bayi. Ini adalah produk  yang paling laris. Produk ini lah yang mula-mula kak wafa berkenalan dengan shaklee.

Kak wafa menjadi pengguna SHAKLEE sejak tahun 1990 hingga hari ini...masa tu mengandung  anak sulong akak, lama kan. Bermula sebagai pengguna saja tak buat bisnes pon.
Sebab tu kak wafa amat yakin dan percaya sangat-sangat dengan produk shaklee nie.  
Oleh itu kak wafa rasa  ingin kongsikan manafaat yang kak wafa dapat bersama-sama anda.


Sebenarnya ada pelbagai produk shaklee lagi yang sesuai untuk seisi keluarga, bermula dengan :-

SET KANAK-KANAK,
SET REMAJA, DEWASA ( LELAKI PEREMPUAN )
SET WARGA EMAS.


Alhamdulillah, sekarang seluruh ahli keluarga kak wafa  adalah pengguna setia produk shaklee.

Nak badan sihat?
Shaklee ada produk nutrisi Sihat ( Healthy Nutrition )

Nak Slim?
Shaklee ada juga produk untuk berat badan sihat ( Healthy Weight )

Nak Cantik?
Shaklee ada produk Skincare Cantik sihat ( Healthy Beauty )

Nak rumah bersih?
Shaklee ada produk pembersih Rumah Sihat ( healthy Home)

Hahah... jangan risau lagi, semua keperluan anda ada bersama SHAKLEE..!!
Best kan??

Mai jadi AHLI SHAKLEE bersama-sama group kami.
Kami ingin membantu lebih ramai yang berjaya bersama-sama seperti kami.
Keistimewaan bersama GROUP kami..!!!!
Kami bernaung dengan Masters Coordinator ternama tau.
Kami bertuah kerana mendapat sokongan yang beterusan.

*  Tutorial online fb dan telegram group aktif  dan informatif beterusan 
*  Bersama kelas dan Coaching offline
*  Seminar dan gathering
*  Tips perniagaan dari Masters2 yang berpengalaman
*  Perluang bisnes shaklee dengan bimbingan mentor, ilmu dan system. Yang telah terbukti 
    berkesan.
*  Ada acces kepada special group dan maklumat2 terperinci mengenai produk shaklee.
*  Pelbagai lagi aktiviti yang menarik.


Jika nak berjaya kita mestilah dikelilingi oleh mereka2 yang sudah berjaya. Semua rakan2 positif sedia membantu antara satu dengan lain.

Bagaimana nak mulakan bisnes SHAKLEE bersama  kami?

Anda buat pilihan bijak dengan pilih pekej-pekej yang berikut:-

Pekej 1
Bayar Yuran RM69 ( Postage RM11 Semenanjung / RM 22 Sabah/Sarawak)
Yuran keahlian ini hanya perlu dibayar SEKALI SEUMUR HIDUP saja tau.
Tak perlu renew every year macam company lain.

Yuran ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mana dalamnya ada katalog, produk guide dan business manual.
                      
                           ATAU

Pekej 2
Buat pembelian sebarang produk dalam 1 RESIT minimum 200 point UV ( Unit Value), iaitu lebih kurang belian berjumlah RM700 +  (termasuk GST) dan  anda akan mendapat
KEAHLIAN PERCUMA ( bernilai RM 69) dan juga CASH BONUS ( bernilai RM30 +) Penjimatan hampir RM100.
Contoh :
Anda buat pembelian  2 botol Vivix  
produk shaklee ATAU 3 kotok Collagen Powder dah cukup free keahlian.

Untuk mendaftar,
Anda boleh terus hubungi Kak wafa ( Wan latifah Wan Ismail ) di 0105435012, kak wafa akan bantu daftarkan anda yer.

                         ATAU

Anda juga boleh terus membeli dengan Shaklee ID kak wafa iaitu 1165790
( Wan Latifah Wan Ismail ) sebagai SPONSOR


MAINTAIN POINT DAN KEAHLIAN
Nie yang ramai dok risaukan bila nak jadi AHLI kan ?
Takut terikat !!!
Takut kena beli / Kena PAKSA beli produk setiap bulan.

Jangan bimbang dan risau TIADA paksaan dalam shaklee nie.
Anda boleh jadi AHLI untuk MAKAN SENDIRI saja dan tak perlu maintain apa-apa point bulanan atau minima belian pon.

Keistimewaan, bila anda jadi AHLI Shaklee.

✔Anda akan dapat buat belian dengan HARGA AHLI iaitu 10% - 25% lebih murah daripada harga pasaran ( Retail Price) ,  jimat kan..!!
Anda boleh share dengan kawan-kawan dan saudara-mara anda dan kalau ada yang berminat dengan kebaikan yang anda dah dapat. 
Mereka boleh membeli dengan menggunakan ID anda.


✔Anda juga boleh kumpul sejumlah point yang tertentu dalam sebulan dan anda akan layak mendapat CASH BONUS 5% -21% dari jumlah belian bulanan tersebut. 
Bestkan makan sendiri pon dapat bonus.

Jika bonus tu dah cover produk shaklee yang anda makan . Anda boleh makan Vitamin SHAKLEE  FREE la, kan jimat tu.  Dah jadi pengguna BIJAK..BIJAK..

KALAU NAK BUSINESS DAN NAK BONUS SETIAP BULAN?

Meh kak wafa kongsikan,
Nie baru ada points yang ditetapkan


3C.. 

CASH BONUS ,
CAR BONUS 
CONVENTION TRIP


Selain beli produk harga ahli dan dapat cash bonus (5%-21% )
Shaklee menawarkan ahli yang berminat untuk serius berbisnes.


1. CASH BONUS
Dalam SHAKLEE ada 7 RANKS yang boleh dicapai, lebih tinggi RANKS lebih besar syarat-syarat jualan hmaka lebih besar CASH BONUS yang SHAKLEE tawarkan seperti dibawah ini.

Ini adalah minimum BONUS BULANAN ( ya setiap bulan ) yang diterima oleh USAHAWAN SHAKLEE.




TIP MENGERJAKAN UMRAH DAN HAJI SIHAT DAN BERTENAGA.


TIP KESIHATAN : KESEMPURNAAN PERJALANAN IBADAH UMRAH DAN HAJI.   

Wafa : 6 Mei 2017

Asallamualaikum, kak wafa nak kongsi pengalaman, semoga manafaat untuk bakal-bakal  jemaah haji /umrah.

Masih terngiang-ngiang  lagi ucapan-ucapan ini, kerinduan sukar untuk  di ceritakan.

Panggilan haji...

Telah tiba lagi... 

Menunaikan ibadah... 

Panggilan Baitullah..

Lagu yang paling popular bagi jemaah 

Tak berapa bulan saja lagi jemaah haji akan ke tanah suci untuk mengerja rukun islam ke lima.  

Alhamdullilah dan tahniah bagi yang telah dijemput sebagai tetamu ALLAH dan yang belum di doakan juga semoga akan dapat kesana juga. 

Memang seronak dan bersyukur bila dapat jemputan ke tanah suci untuk mengerjakan haji.

Bersediakah semua?  Ilmu ,Mental dan fizikal kena kuat.

Kursus Haji ,Pemeriksaan Kesihatan dan pakaian-pakaian yang perlu untuk mengerjakan haji semua dah lengkap di lakukan.

Persediaan kenduri kendara semua biasa kan. 

Ada yang sampai deman dan sakit-sakit badan disebabkan kurang tidur juga rehat.

Walaupun tabung haji dah sediakan  segala ubatan dan vitamin untuk jemaah haji, sampai berbotol-botol diberikan. Tinggal nak makan saja. 
Contoh : Vitamin C dan multivitamin dan bebarapa vitamin yang lain juga. 

Semua ini ada sebab musabab kenapa Tabung haji bekalkannya. Bukan saja-saja untuk memudahkan para jemaah tetapi bagi jemaah perlu mengambil inisiatif meningkatkan imunisasi badan. 
Kena bersedia dari awal-awal lagi semasa berada di Malaysia lagi. 

Sekurang-kurang 2 ke 3 bulan sebelum berangkat. Jangan tunggu masa dekat nak berangkat baru nak makan jangan simpan dalam bag nak makan kat sana, itu dah  lambat.

Faktor  yang saya  perhatikan ini memungkinkan boleh  memudaratkan kesihatan badan para jemaah bila disana:

1.  Cuaca yang panas 

Semasa musim haji cuaca di mekah sangat-sangat la panas berbeza dengan cuaca negara kita Malaysia. Suhu bilik yang air cond manakala luar yang terlalu panas. Keadaan suhu berubah-ubah ini akan menyebabkan mudah untuk deman, semput (asma) dan pelbagai masaalah kesihatan lain lagi. 

2. Habuk-habuk dan debu-debu

Pembangunan yang dalam perlaksanan itu mendatangkan habuk-babuk yang banyak  dan di sana angin ribut pasir yang kuat tidak mustahil ini tidak menudaratkan sistem pernafasan terutama bagi yang sensitif dan ada asma. Batuk adalah perkara biasa disana. 

Kesesakan dan kepadatan jemaah dari pelbagai ceruk rantau, penyakit2 macam2 ada akan mudah tersebar dalam keadaan begini..

3. Aktiviti-aktiviti ibadah yang padat dan lasak.

Di sana kita semestinya menggunakan sebaik-baik mungkin masa untuk mengejar amal ibadah. Kita push badan kita untuk lakukan ibadah semaksima yang mungkin, sebab rasa rugi sangat jika nak rest jer kat bilik hotel. 
Jadi bila masuk minggu ke3dan seterusnya badan dah rasa tak larat. Keadaan fizikal dan mental yang lemah akan menghalang pergerakan kita.

4. Tidur yang tidak menentu dan tak cukup.

Dari Malaysia dah masaalah tidur nie , sebab layan pelawat dan sebab teruja nk berangkat .Ini juga faktor yang menyebabkan  badan jadi lemah.

5. Pemakanan

Pemakanan yang tidak menentu terutama kekurangan air dalam badan.
Disebab terlampau sibuk dengan ibadah, terlalai nak ambik makanan tepat waktu dan tambah-tambah air. 
Tak kira dah berapa liter, dah tak disukat. Sedangkan badan perlukan lebih 3 liter sehari. 
Alasan tak nak ketandas ,sebab nak jaga wuduk dan malas nak ke tandas rasa buang masa sebab tandas jauh, ini  ganggu ibadah. Sebenarnya tidak,kena pandai bahagikan masa.

Saya sarankan agar para jemaah mulalah buat persediaan fizikal dan mental menjaga kesihatan dari awal 

PERSEDIAAN AWAL BERMULA SEKARANG.

1. Latihan aktiviti  ibadah 

Contoh: Ibadah malam, jangan tunggu sampai dok sana baru nak kejar2 buat. Mesti badan akan terkejut nanti.  
Ini mungkin sesetengah jemaah akan bertahan pada minggu pertama dan kedua tetapi bila minggu seterusmya hingga terakhir akan jadi lemah badan.

2. Latihan berjalan 

Latih stamina anda, Disana banyak aktiviti yang melibatkan berjalan kaki. Bagi yang jarang-jarang nak bersenam, ini akan membantutkan kesihatan juga. Ini akan menyukarkan aktiviti amalan sunat dan wajib di sana.

3.  Ubat Routine.  

Jangan ambik mudah berkenaan ubat-ubat yang dalam rawatan dan nasihat doktor atas penyakit yang sedia ada.
Buat persediaan  secukupnya, ambil perhatian dengar nasihat doktor.

Contoh:  Ubat kencing manis ,darah tinggi dan jantung. 

4. Makan vitamin-vitamin.

Tambahkan supplemen kesihatan supaya badan dalam keadaan terbaik untk kesana. Mula dari sekarang supaya badan telah biasa dengan vitamin-vitamin ini. 
Semua ini bagi meningkatkan imunisasi badan anda, bila sampai disana imunisasi badan anda mesti kuat.  Badan tak terkejut dengan perubahan keadaan disana.

Bila berada di mekah bila sakit, jangan ambik mudah dengan ambik paracetamol atau ubat di kaunter jer. 
Ubatan ini akan buat badan jadi lebih letih, rasa nak tidur dan mengantuk. 
Sebab ubat membaiki sel yang lemah, jadi kita perlu rehat dan tidur untuk bagi berkesan ubat yang diambik. 
Masaalahnya kat sana jemaah tak ada masa nak rehat dan tidur.  

Yang tidak ada selera makan, cari sesuatu untuk membuka selera anda, jika kat malaysia kita tak selera  nak makan, apa tah lagi kat sana. 
Lagi susah sebab masakan bukan ikut selera di Malaysia.  
Cari la penawar untuk membuka selera dan latih makan makanan yang berkhaisat.

Latih minum air dengan cukupnya sekurang-kurang 3 liter sehari. Kekurangan air dalam badan akan jadi kita dehydrate dan akan jadi lemah.

"Cegah awal  adalah lebih baik kan?

Kak wafa nak nak nasihat dari pengalaman sendiri, para jemaah boleh ikut cara saya baru-baru ini.  

Saya nak cadangkan supplemen atau makanan tambahan yang sepatutnya di ambik oleh para jemaah dari sekarang hingga ke Mekah. 
Kebanyakan jemaah dah capai status warga emas kan, ditambah kombo penyakit pulak. jadi perlulah supplemen yang baik untuk menguatkan ketahanan badan. 

Cadangkan Set Haji /Umrah Shaklee bagi menguatkan kekebalan tubuh dan memberi tenaga.

1.  Viviv

Memperbaiki DNA

Tubuh kita setiap hari mengalami kerosakan DNA ( sebab dari kita setiap hari terdedah pada redikal bebas ) yang sebabkan proses penuaan jadi begitu cepat. Vivix membantu melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut. 


Memperbaiki tenaga sel 

Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel dan vivix akan membantu menguatkan sel tubuh. 
Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovascular, imuniti dan sendi. Semakin tua semakin kita rasa sakit sana sini dan  ingatan makin pudar. 

2.  ESP 

Bagi yang tak selera makan dan gastrik,  Esp akan membantu memberi tenaga yang lebih dari biasa.  Ianya membuatkan  kita sentiasa kenyang dan mengelakkan dari sakit perut sebab kurang /lewat makan. 
Ia boleh bertahan 4-5 jam, juga susah nak kena penyakit. 


3.  Performance drink 

Ini untuk bagi badan kekal hidrat, kandungan garam dalam minuman ini akan elakan dahaga dan dehydrate
Selalunya disarankan minum 100 plus atau gatoride tetapi minuman itu tinggi kandungan GULA dan berkarbonat. Tidak elok untuk orang yang berumur tambahan jika ada penyakit Diabetis.  

Jadi saya cadangkan minuman performance drink untuk para jemaah haji/umrah. Saya nasihat supaya bawa tupperware air dan masukan 3 sudu performance drink ni, jumpa air zam-zam campurkan.  
Jangan lupa minum pasti tak kurang 3 liter setiap hari.

4.  Vitamin C

Bagi mengelakkan deman, selesema atau batuk, kalau badan rasa tak sihat  ambik terus vitamin C 2 biji sehari.

5.   Nutriferon

Ini untuk menguatkan imunisasi badan kita, kalau rasa nak deman ambik terus sepeket sehari dan  ulangai selang-selang sehari or seminggu satu shchet.

6.   Multi Vitamin 

Untuk kesihatan menyeluruh, kalau ada lagi bagus ambik multi vitamin nie 1-2 biji sehari.

7.   Osteomatrix 

Nie paling penting untuk sakit-sakit badan, lenguh-lenguh sendi. 
Ini sangat-sangat perlu sebab semasa di Mekah kita perlu banyak berjalan, jarak jalan jauh, mesti akan rasa sakit lutut atau pergelangan kaki.
Faktor cuaca sejuk malam juga akan menyebabkan rasa cucuk-cucuk bahagian tapak kaki.  
Kak wafa dulu rasa semut-semut kat tapak  kaki dan kebas lutut. Alhamdulillah , dah baik hingga kini.

8.  Vitamin B 

Ini nak bantu bagi elakkan stress, yer lah bila berada di sana dalam keadaan ramai macam-macam. Ini diambil bila-bila perlu jer.

Peluang nak buat haji bukan mudah, hanya yang terpilih saja menerima jemputan ini. Jadi guna sebaik-baiknya peluang  44 hari di sana, kita perlu isi dengan ibadah yang terbaik. Semoga mendapat haji yang terbaik sekali.


   Kenangan terindah di Madinah semasa Umrah 2017

Kongsikan maklumat ini dengan mereka-mereka yang nak mengerjakan Haji/umrah atau yang ada adik beradik sedara mara, mak ayah sendiri yang bakal menunaikan haji/umrah. 

BILA BADAN SIHAT, IBADAH PUN LEBIH SEMANGAT.

" SUPPLEMEN BERKESAN, SELAMAT SEMULAJADI"


Hubungi

Wan Latifah Wan Ismail( kak wafa)

FREE CONSULATATION
  and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!


Wan Latifah Wan Ismail ( Kak Wafa )
Shaklee ID : 1165790

hafa5012@gmail.com
SMS/Whatsapp


0105435012 





KERJA CUCIAN JADI MUDAH DENGAN BASIC H


Perkara wajib di ketahui yang istimewa BASIC H ini.

Wafa Isma : 2 Mei 2017

Alhamdulillah, Syukur dengan rahmat ALLAH yang sentiasa bersama kita. Terima kasih , berkunjung ke bog kak wafa semoga semua juga akan mendapat manafaat bersama.

Ari ini kak wafa nak berkongsi cerita mengenai produk dari Set Get Clean iaitu  BASIC H  shaklee, kak wafa nak share dengan anda manafaat yang akan didapati dengan pencuci BASIC H ini.



Pada yang pernah mencuba Basic H ini pastinya telah terjatuh cinta dengannya. 

Ianya menjadikan kerja-kerja rumah jadi mudah, kesan-kesan degil kat dapur dari pinggan mangkuk, lantai ,cermin tingkap dan minyak gris ke apa-apa lagi kat baju anak-anak sangat mudah untuk dibersihkan.

Macam-macam lagi yang Basic H  telah membantu menyelesaikan  masaalah pengguna terutama kat suri rumah.

Ini senarai keistemewaan yang jelas selamat dan jimat yang terdapat pada produk Get Clean Shaklee Basic H:

1. Ianya diperbuat dari BAHAN-BAHAN semulajadi iaitu ekstrak jagung dan kelapa .

2. JIMAT sangat kerana cecair yang sangat pekat  so perlukan beberapa titik saja untuk membersih dengan kesan yang maksima. sebotol boleh tahan berbulan-bulan.

3. JIMAT air kerana ianya tidak perlu dibilis kerana basic H ini tidak meninggalkan sisa2 sabun atau kesan.

4. Kegunaan SERBAGUNA dari peralatan dapur hingga seluruh rumah, tak perlu sabun/pencuci pelbagai yang berlainan.

5. SELAMAT kena pada badan manusia tiada tosik,tiada gas beracun selamat jika termakan, pH seimbang tanpa fostat ,biorosot dan tanpa perwarna.

6. SELAMAT tidak merengsakan kulit, tidak menyesakkan nafas dan bebas dari bahan-bahan membahaya.

7. MESRA ALAM dimana botolnya  boleh dibuang untuk kitar semula dan selamat untuk pembentungan dan perkumbahan Air cucian boleh guna untuk siram/baja pokok2 juga.

Cara penggunaannya:

  • Sebotol  kecil 16 oz jer tapi ianya boleh menghasilkan 48 gelen bancuhan.
  • Pembersihan yang biasa hanya tambah 1/4 sudu - 16 oz air.
  • Pembersihan tingkap dan cermin tambah 1-2 titik ke 16 oz air.
  • Untuk nyah gris tambah 1 1/2 sudu 16 oz air.
  • Untuk kerja yang lebih besar tambah 2 oz kepada 1 gelen air.
Keistimewanya Basic H  ini :

Ia boleh guna membersihkan sayur-sayuran dan buah-buahan dari racun dan bahan-bahan kimia. Sekarang zaman teknologi semua menggunakan baja-baja racun-racun semuanya membahayakan pada kita?

Jadi kita boleh rendam jap dan bilaskan, makan tanpa ragu-ragu lagi.


Ia juga menjadikan sayuran dan buah-buahan itu, jika disimpan dalam peti sejuk dalam jangka waktu yang lama kelihatan segar.


Caranya:

Isikan air kedalam besen dan masukkkan 5 titik basen dan masukan 5 titis basic H dan biarkan selama 5-10 minit. lihat mendapan yang terhasil dari rendaman itu. Cuba laaaa..

Mencuci dan membersihkan ikan,ayam,daging dan makanan laut daripada bahan awet.

Memcuci dan membersihkan makanan basah seperti mee kuning,kuetiow dan sebagainya dari bahan awet.

Caranya :

Isikan air dalam besen dan masukkan 2-3 titik Basic H biarkan selama 5-10 minit.

Mencuci dan membersihkan alatan permainan anak,

Caranya:

Isi air dalam baldi masukan 1 sudu teh basih H kemudian cuci alat mainan, manakala lantai tak perlu bilas selepas mop kerana ia mudah kering dan tidak lincin.

Menanggalkan gula-gula getah yang terkena pada baju dan sebagainya

Membersihkan dakwat pen pada tangan baju atau calar2 pen kat sofa or hand bag.



Caranya:

Titiskan 5 titis dibahagian belakang baju itu yang kena getah itu kemudian gosok hingga tanggal.


TESTIMONI PENGGUNA BASIC H 



Awas perlu diketahui oleh anda ?

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksik yang boleh meresap  badan melalui kulit atau sistem pernafasan.

Bahan peluntur sinsetik boleh  menggangu perkembangan hormon.

Bahan pelarut organic seperti  butly cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.

Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakan hati dan ginjal.

Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan salur penafasan.

Pekatan pencuci super organic Basic H tidak mengandungi bahan-bahan diatas maupun bahan-bahan membahaya yang lain.

BUAT PILIHAN BIJAK 

JADIKAN SUASANA SELAMAT  DAN KESEJAHTERAAN KELUAGA ANDA

      Ingin menjana side income 3-4 angka sebulan dalam bisnes online shaklee?


Hubungi

Wan Latifah Wan Ismail( kak wafa)

FREE CONSULATATION
  and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!


Wan Latifah Wan Ismail ( Kak Wafa )
Shaklee ID : 1165790

hafa5012@gmail.com
SMS/Whatsapp
0105435012 




NAK KURUS...NAK KURUS MESTI ADA PENGETAHUAN ASAS


AMBIK SUPLEMEN SHAKLEE SET KURUS KENA IKUTI BETUL-BETUL UNTUK KESAN YANG MAKSIMA.

By wafaisma : 4 April 2017

Assallamualaikum,

Didoakan semoga semua pengunjung blog ini sentiasa dilimpahkan kerahmatan Allah.

Hari ini Kak wafa ingin kongsi berkenaan SET KURUS  SHAKLEE. Kak wafa nak respone disini sebab terdengar ramai  yang merunggut perihal ambik  SET KURUS SHAKLEE tapi tak berkesan seperti yang diharapkan.

Bila mengalami situasi macam ini kesalahan diletakan pada produk .Kalau ambil ubat/supplemen apapun  sama sahaja jika pengguna itu tidak mengikuti peraturan/undang-undang penggunaannya dengan betul.

Memandangkan ramai sangat yang  tertanya-tanya bagaimana nak makan SET KURUS SHAKLEE cara yang betul untuk mendapatkan kesan yang maksima.Dengan berbesar hatinya saya kongsi dengan anda semua yang ingin mengurangkan berat badan bagi mendapatkan berat badan ideal dengan SET KURUS SHAKLEE.

Sebelum itu kita mulakan dengan bismillah dan selawat keatas Nabi Muhamad S.A.W

SET KURUS SHAKLEE




HERBLEX

Ambil berturut-turut 3 biji herblax setiap malam , sebelum tidur. Selama 3 hari, lepas 3 hari berhenti sementara.

Tujuan :
  
Herblax ini  mencuci usus  pembersihan secara yang lembut bagi membantu proses semulajadi dalam badan. 
Ini adalah untuk memberi kesan yang efisen penyerapan vitamin kedalam badan.


Selepas 3 hari

LECHITIN DAN OMEGA GUARD

Selepas sarapan pagi  mula ambil 3 biji Lechitin dan 1 biji Omega Guard.
Sarapan macam biasa nak ambil heavy pon ok. tapi malam jangan ambil heavy.

Tea Break

CINCH/ESP

1 Scoop CINCH/ESP  di bancuh dengan air kosong. 
**** guna air suhu bilik atau air sejuk sebab air panas suhu tinggi (denatured),  akan musnah protien.

CINCH/ESP akan memberi tenaga berterusan kepada badan. Kita tak merasa kelaparan. 

Tujuan :

CINCH/ESP semasa time tea break adalah supaya semasa lunch kita tidak akan makan banyak tetapi tetap lunch ikut keperluan saja.

Cadangan : Boleh juga buat jus atau air lain tetapi bukan tea dan kopi. 

Tengahari  

LECHITIN DAN OMEGA GUARD

Selepas / Lunch

Ambil  3 biji lecithin dan 1 biji omega guard. Ini untuk kawal pengambilan nasi.  Ambil  nasi saiz genggaman tangan je. lebihkan sayur,sup dan buah tapi buah jangan lebih sangat sebab dalam buah ada gula.

Petang / Tea break (3-5 Petang )

Minum CINCH/ESP dibancuh 1 scoop / segelas  dengan fresh milk/apa-apa minuman jus   dan
1 biji omega guard ( tidak minuman tea atau kopi tau  )

Tujuan minum time tea break supaya dinner anda takkan makan banyak sebab dah kenyang tapi tetap kena makan. 

Malam  dinner 

ALFALFA

Jika  tidak makan pastikan  anda ambik  biskut ke roti ke sup cuma jangan HEAVY dan JANGAN tidak makan langsung. 
Ia tidak akan membantu anda kuruskan badan. 
Kerana nafsu makan anda akan bergelora dan metabolisma badan anda akan menurun. 

Selepas makan ambil alfalfa 3 biji.

SETIAP WEEKEND 

Ambik 3 biji herblax pada sabtu malam dan 3 biji ahad malam  Amalkan setiap minggu.

Note :

ESP / CINCH tidak boleh diambil dengan mana-mana multivitamin seperti vita- Lea a ia menganggu penyerapan ion dalam multivitamin itu.  Jarakkan pengambilan dalam lebih kurang 2 jam dari masa pengambilan itu.


PERKARA WAJIB AMALKAN BAGI PENGGUNA SUPPLEMEN SHAKLEE.

1. MINUMAN
   
 Banyak ambik air kosong.

 Minum sekurang-kurangnya 3 - 4 liter air sehari. iaitu 1 liter bagi setiap 25kg berat badan.

Contoh :

 Berat anda 75kg kena ambik sekurang-kurangnya 3 liter sehari.
Gunalah sukatan yang betul,  jangan agak-agak jer. 
Guna bekas yang ada sukatan, displinkan diri sebab ambil supplemen nie akan  memekatkan darah kita. Air amat penting untuk melancarkan peredaran darah  dalam badan.

1 liter pagi ke petang
1 liter tengahari ke petang 
1 liter petang ke malam

    Ambil minuman sedikit-sedikit tetapi berterusan.

   Tukar tabiat anda, kalau dulu tidak suka minum air kosong tetapi demi untuk mendapatkan kesihatan baik dan kembali nak dapat berat ideal kena lah berubah segera.  Lagipun kalau anda minum air banyak /cukup, toksin2 dalam badan anda akan dibuang melalui air kencing.

   Jangan ambil  air manis pulak , kalau dulu anda suka ambil air manis-manis, cuba pelahan-lahan kurangkan tetapi bukan hentikan secara drastik.    

   Elakan dari mengambil kopi, minuman bergas dan teh sebab ia mengandungi  kafain tidak bagus untuk kesihatan.

 2. MAKANAN

  Ubah sedikit-sedikit jumlah pengambilan makanan
 Masa lunch kurangkan 3/4 pinggan bila ok, kurangkan lagi ambik 2/4 pinggan jer.

   Sebab jika membuat perubahan drastik takut badan tidak boleh menerima, ini akan menjejaskan kesihatan anda. Sebab ini libatkan kabohaidrat. Cadangan ini  adalah supaya anda tidak merasakan program ini memyusahkan, yang akhirnya anda akan gagal dipertengahan jalan.

   Segengam tangan kabohidrat sama dengan ambil nasi roti, mee atau kentang.(semua adalah sumber kabohidrat )  Pastikan tidak lebih dari segengam. Jika masih tidak kenyang tambah dengan protien.

   Makan makanan yang berkhasiat, makan ikut keperluan badan bukan mengikut selera anda, tukar tabiat makan yang lama.

   Anda kena tahu kalori yang badan perlukan dalam sehari, Belajar mengira kalori ini penting Tulis/rekod makanan yang di ambil  untuk kira berapa kalori bagi setiap makanan yang diambil dan berapa sebenar keperluan kalori anda.

   Kurangkan makanan manis-manis, makanan segera seperti fast food, KFC, AMW dan makanan berminyak dan berlemak.

   Elakan ambil dengan kuantiti yang banyak sekali gus, ambil makanan sedikit-sedikit tetapi kerap, pilih kalori rendah tetapi bukan nasi yer sebab ia tinggi karbohidrat.

3. ISTIQOMAH / BERTERUSAN.

   Dalam pengambilan vitamin,diet dan air  minum anda perlu istiqomah /berterusan. Jangan suka-suka nak ambil or kekadang lupa la.  
   Kalau nak hasilnya yang memuaskan anda kena displin, ikut betul-betul peraturan ini, 
 insyallah akan berjaya.

4. SENAMAN

Senaman tidak boleh tinggakan, buat sikit-sikit sekadar 30 minit sehari tetapi istiqomah. Walaupun tidak nampak penurunan yang banyak tetapi ia akan membantu mempercepatkan.
  Pilih senaman yang serasi dengan gaya hidup dan minat kemampuan anda, jangan nak ikut trend senaman terkini.

  Senaman tidak wajib tetapi ianya membantu mempercepatkan usaha anda. Ingin badan sasa kental senaman angkat berat ( ikut jantina lak) 
 Ini membantu menguatkan otot-otot tulang dan sendi. Senaman bukan kuantiti tetapi kualiti, kalau ada pakar lagi bagus,dapatkan nasihat darinya.



  Pastikan senaman bakar lemak bukan glukos, tidak perlu bersenam aktif setiap hari tetapi memadai 2 or 3 kali seminggu.  Biarkan untuk badan rehat secukupnya. 

  Nak kempis perut tak perlu lagi kerana otot-otot diliputi dengan lemak, fokus usaha utama dengan senaman kadio dan penjagaan untuk bakar lemak.

  Semoga apa yang saya berikan ini memberi kekuatan untuk berjaya dalam program diet kita berusaha bersama-sama.

****Jangan nak dok depends dengan figure alat timbangan sangat, Sebab supplemen shaklee pecahkan lemak bukan pecahkan otot  jadi kalau ia turun 0.2gm - 0.5gm sudah memadai.


   SEMUGA ANDA ENJOY AMBIL SUPPLEMEN SHAKLEE



                  Ingin menjana side income  3-4 angka sebulan dalam bisnes online shaklee?

Hubungi Wan Latifah Wan Ismail(wafa)
 FREE CONSULATATION 
  and 
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!


Wan Latifah wan Ismail
Shaklee ID : 1165790

hafa5012@gmail.com
0105435012 SMS/WhatsApp 




 

Copyright

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Disediakan

Disediakan oleh Zulfae Technologies. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my